Taal wijzigen
Sidebar content Main content

Veel gestelde vragen

1. Ik wil alleen in de bibliotheekcatalogus zoeken, kan dat?

Ja, u kunt de standaardoptie (zoeken in bibliotheek- én archiefcollecties) aanpassen door het kruisje weg te halen bij de archiefcatalogus.

2. Hoe kan ik het beste zoeken?

Heeft u weinig gegevens, of wilt u heel breed zoeken? Kies dan voor de optie ‘éénvoudig zoeken’ en type een of meerdere trefwoorden in in het zoekveld. Vanuit deze resultaten kunt u uw zoekactie verfijnen door binnen de selectie opnieuw een zoekwoord in te voeren.
Weet u bijvoorbeeld de naam van de auteur, een woord uit de titel, of wie de archiefvormer is (bij archieven), kies dan voor de optie 'geavanceerd zoeken', en type de gegevens in in de betreffende velden.

3. Kan ik ook alleen in digitale bestanden kijken?

Ja, dat kan door de optie 'Zoek alleen digitale bestanden' aan te kruisen. Alle analoge bronnen blijven dan buiten beschouwing.

4. Ik weet niet meer precies de naam van de auteur, kan ik dan toch op zoek gaan?

Ja, bij sommige velden is er een lijst gemaakt van alle namen en termen die in de catalogus voorkomen. U herkent dit aan het ‘lijst-icoontje’. Door op dit icoontje’ te klikken, krijgt u een (alfabetisch) overzicht van alle namen die in de catalogus voorkomen. Ook als u alleen de beginletter weet, helpen de lijsten u op weg.

5. De webcatalogus werkt niet goed. Waar kan dat aan liggen?

De webcatalogus werkt het beste via de browsers Firefox, Chrome of Edge. Werkt u nog met Internet Explorer, dan kan het zijn dat u technische problemen ondervindt. U kunt dan het beste de webcatalogus opnieuw starten via een van de andere browsers.

6. Kan ik de gevonden publicaties of archieven ook raadplegen?

Ja, normaliter kunt een afspraak maken om het materiaal op de studiezaal te kunnen inzien. Via bibliotheek@cultureelerfgoed.nl kunt u een ochtend of middag op maandag, woensdag en vrijdag reserveren. Na bevestiging van de afspraak, ligt het aangevraagde materiaal voor u klaar. Op dit moment echter zijn onze openingstijden aangepast, conform de laatste ontwikkelingen rond Corona en bijbehorende maatregelen. Kijk bij openingstijden voor de actuele situatie.